Groendak Leidschendam-Voorburg voordelen en aanleg
webinar dinsdag 24 januari 2023 20:00-21:00

Gemeente Leidschendam-Voorburg & GReen2LIVE

Actie Groen Dak
aanleggen het Lien

Dit  voorjaar krijgen huiseigenaren in de wijk ‘Het Lien’ Leidschendam Voorburg een aantrekkelijk aanbod voor een groen dak op hun berging of woning. Het groendak beschermt je dak, verkoelt je omgeving en zorgt voor meer biodiversiteit. De gemeente stimuleert het aanleggen van groene daken met 25% subsidie. In onze wijkacties kan je ook meedoen met een regenton om je regenwater op te vangen. Meld je aan voor de gratis online informatie avond ook als je verhinderd bent, dan houden wij je op de hoogte houden van onze actie! 

We komen ook naar je toe. Op de rommelmarkt wijkcentrum de Blauwe trein met een informatiestand op Zondag 29 januari 2023 van 10:00-13:00 hebben waar je terecht kunt voor al je vragen.

Na de avond volgt de mogelijkheid om je in te schrijven. We gaan februari-maart 2023 starten met het aanleggen van de groene daken. De regentonnen worden op 1 dag op nog te plannen locatie geleverd.

De gemeente Leidschendam-Voorburg en Green2live gaan de bewoners informeren om samen de wijk klimaatadaptief te maken. We informeren de bewoners uitvoerig tijdens het gratis webinar waar we vertellen over schuurtjes of daken van huizen te vergroenen. Daarnaast gaan we ook water besparing door het opvangen van regenwater met een eigen regenton. Green2live verzorgt de actie en regelt de subsidieaanvraag.

Groendak en regenton wijkactie 'Het Lien' Leidschendam-Voorburg

Wil je ook samen met jouw buren het dak vergroenen, dan helpen wij je met het hele traject. We hebben zelfs een doe-het-zelf groendak waarbij de gespecialiseerde hovenier u begeleidt hoe het dak moet worden aangelegd. Schrijf je daarom snel in voor de informatie avond daar wordt alles uitvoerig uitgelegd.

De informatie avond is online te volgen op
dinsdag 24 januari van 20:00 -21:00.
Meld je hier aan voor de gratis online informatieavond!

"Alleen door enthousiasme van Green2live is onze groene daken wijkactie geslaagd. We worden volledig ontzorgd en we gaan door met het vergroenen van onze daken. Aansluitend hebben we na de zomer ook een regenton-actie uitgerold"

 

 

Regenton 200 L

Gerecyclede regenton

Met de regenton kan je 200 liter water opvangen. Er volgt ook een 70 L gevel regenton voor je balkon. Met gratis regenwater kan je eenvoudig je planten op het terras bewateren. We gaan ook een kleinere regenton meenemen in het programma wat handig is als je alleen een balkon hebt. 

Na het webinar volgt een inschrijfformulier op onze webpagina.

Tijdens ons webinar geven meer uitleg over deze actie. De regentonnen worden in de wijk op 1 dag uitgeleverd.

Informatie avond Dinsdag 24 januari van 20-21:00 vervolg wijkactie communiceren wij via onze website. 

 

 

"Harstikke fijn dat we volledig ontzorgd worden met deze actie."

Onderwerpen informatieavond:

  • Waarom groene daken: tegen hittestress, water- en meeuwenoverlast
  • Do’s & dont’s door groen dak deskundige
  • Volledig aangelegd groen dak 
  • Zelf groen dak aanleggen onder begeleiding van gespecialiseerde hovenier
  • Optie voor een regenton
  • Wij verzorgen de collectieve groen dak subsidie aanvraag

Registeer nu
Leer van ervaringsdeskundigen

Menno van Ginkel

Menno van Ginkel
Moderator