Wil je een groen dak maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Pak nu deze kans. In samenwerking met de Gemeente Den Haag begeleidt Green2live GRATIS de bewoners van de wijken: Belgisch Park,  Bezuidenhout en de Bomen- en Bloemenbuurt  bij de aanleg van een groen dak.kleine groene daken actie duinoord

Bewezen aanpak

In de chique statige wijk Duinoord heeft Green2live in 2021 een zeer succesvolle groene daken actie gehouden met 110 deelnemers bij het webinar en uiteindelijk 80 bewoners die mee doen om hun dak te vergroenen. Meer dan 1.000m2 groen dak is er inmiddels aangelegd. En het aantal groene daken neemt daar nog steeds toe. 

'Alleen door de enthousiaste Green2live aanpak is onze groene daken actie zo succesvol. Dit hadden we niet verwacht binnen een half jaar is dit opgezet. We gaan door met deze vruchtbare samenwerking om onze wijk Duinoord te vergroenen’
Menno van Ginkel
MENNO van Ginkel
Groendakcoach DuurzaamDuinoord

Voordelen van groen dak

Een groen dak houdt uw huis ‘s zomers en de omgeving 5 graden. Het verlengt de levensduur van het dak en vermindert omgevingsgeluiden. De beplanting slaat regenwater op en draagt bij aan meer stadsnatuur. Nog een typisch Haags voordeel: meeuwen houden niet van natte voeten. U zult ze een stuk minder zien op een groen dak. Goed om te weten is ook dat een groen dak te combineren is met zonnepanelen en ook geschikt is voor schuine daken. Dat alles komt aan bod tijdens ons webinar!

Actiewijken: Belgisch Park, Bezuidenhout en Bomen- en Bloemenbuurt:

Dakenjacht Bezuidenhout! Will je ook samen met de buren jullie daken gaan vergroenen. Wij gaan je hiermee helpen om het voor elkaar te krijgen. Tijdens onze wijkaanpak wordt je uitvoerig geïnspireerd, geïnformeerd en begeleid.  

Dinsdag 12 April 20:00-21:00 uur Starten we met een informatie avond waar twee ambassadeurs je meer vertellen over hun ervaringen. 

Wij komen daarna ook naar jullie toe met 3D groendak en informatie stand Vrijdag 22 april 17-19:00 uur LMNTS Juliana van Stolberglaan 248  

Zaterdag 23 april 11-19:00 uur duurzame markt van Reestraat  

Doe je mee! Inschrijven kan nog t/m 17 juli 2022!

Dakenjacht Belgisch Park. Will je ook samen met de buren jullie daken gaan vergroenen. Wij gaan je hiermee helpen om het voor elkaar te krijgen. Tijdens onze wijkaanpak wordt je uitvoerig geïnspireerd, geïnformeerd en begeleid.

Het webinar is ondertussen al geweest.

Wij komen ook naar jullie toe met 3D groendak op woensdag 6 april 2020 om 20-21:00 u ALV bnsscheveningen de wijkwinkel Gentsestraat.

Ben je enthousiast vul dan het aanvraagformulier in.

Inschrijven kan nog t/m 17 juli 2022!

Samen aan de slag met een groen dak

Dakenjacht Bomen-en Bloemenbuurt. Naast de Vruchtenbuurt waar we al een actie hebben lopen gaan we starten met een wijk actie groene daken Bomen- en bloemenbuurt. Wil je ook samen met je buren de daken vergroenen doen dan mee. We gaan samen jullie begeleiden met een doe het zelf, aangelegd groendak of groendak & zonnepanelen. 

Afgelopen dinsdag 14 juni is het webinar geweest bij HBS-Crayenhout.

Ben je enthousiast vul dan het aanvraagformulier in.

Inschrijven kan nog t/m 27 juli 2022!