Sport

Van Inventarisatie tot oplevering

Green2live verduurzaamt sportclubs in samenwerking met gemeentes en banken in verschillende regio’s. Waar de meeste energiescans in de la belanden, worden bij ons 99% van de projecten uitgevoerd. Naast de gebruikelijke BOSA subsidie vragen wij gemeente subsidie, Innovatiefondsen en andere EU fondsen aan. Per 1-10-2020 hebben we een ISO gecertificeerde energiescan waarbij de inzichtelijk maken hoe van label F naar label A te verduurzamen. Dit sluit mooi aan bij het Green2live haalbaarheidsplan.

Zonder voorfinanciering verduurzamen

Green2live heeft de complete implementatie verzorgt inclusief alle subsidies. In 2017 installeerde  de tophockey vereniging  320 zonnepanelen en  dynamische LED-verlichting op het hoofdveld. In 2018 werden op veld 2 en veld 6  LED-verlichting aangelegd.

De inspanningen van Klein Zwitserland werden in 2018 door de KNHB beloond met de Best Practice Award.

In september 2020 werden op de overige drie velden en het mini-veld LED verlichting geplaatst. De LED verlichting zorgt voor ca 50% elektriciteitsbesparing. De zonne-energie panelen leveren de club elektriciteit op die direct wordt gebruikt of wordt teruggeleverd.

Het uiteindelijke doel blijft  om de vereniging volledig klimaatneutraal te maken. Deze ambitie kan echter pas worden gehaald wanneer het clubhuis fors wordt gerenoveerd. Daar gaat de club de komende jaren aan werken.

 

#Ingrid heb ik ontmoet tijdens mijn voorzitterschap bij hockeyclub Klein Zwitserland. Een frisse groene wind, met positieve zin heeft zij het duurzaamheidsplan bij Klein Zwitserland waardoor wij de koploper in Den Haag zijn. We verdienen nu aan de verduurzaming! Haar kennis en uitgebreide netwerk hebben KZ veel waarde opgeleverd#

Super trots is Green2live op de implementatie van de energietransitie & klimaatadaptatie en alle subsidies bij Hockeyclub Amsterdam. Eerste tophockeyclub met natuurlijke airco.

Start najaar 2018 met implementatie van verduurzaming AH&BC. Eerst is er gestart om alle hockeyvelden te voorzien van sportveld dynamische ledverlichting in 2019. Daarna is het hele clubhuis dak vol gelegd met zonnepanelen. Op het kantoordak zijn zonnepanelen gecombineerd met een groendak waardoor het 5 graden koeler wordt in het kantoor. 

Green2live werkt in samenwerking met ABN AMRO aan hockey ‘ClubvanMorgen’. Ook mogelijk gemaakt met steun van Innovationfonds Amstelveen, gemeente Amsterdam en Ministerie VWS.

 

#Wat een verademing. Echt een doener in deze tak van sport. Green2live heeft AH&BC op een fantastische manier verduurzaamt. Naast de bekende subsidies heeft zij nog meer fondsen binnen gehaald zodat de initiele investering voor Amsterdam nog lager uit kwam en de terugverdientijd aanmerkelijk werd verkort. Dankjewel voor je geduld en enthousiastme.#  

Super trots op Green2live #zondervoorfinancieringverduurzaming van mooie #HBSCraeyenhout 38% energiebesparing op de #hockey #voetbal en #cricket #sportveldverlichting alle sportvelden en 105 #zonnepanelen op de tribune om direct verbruik zelf op te wekken met ROI 3 jaar 💚 Eind 2020 heb ik kennis gemaakt om de veld verlichting te verduurzaming naar led verlichting. Alle gegevens in kaart, plannen gemaakt, subsidies ingediend en aan de slag. Het was alleen de bedoeling om de traditionele verlichting te vervangen voor led. Ik gaf aan dat het NU het moment is om dat te combineren met zonnepanelen en het voortvarende bestuur ondersteunde mij. De hele tribune is voorzien van 105 zonnepanelen waarmee HBS haar directe verbruik zelf opwekt. Door de goede samenwerking hebben we het project binnen ruim een jaar af kunnen ronden. Nadat verschillende leveranciers zijn langs geweest is er gekozen om te blijven bij huidige leverancier. 

“Een top samen werking met Ingrid Vogels. Ze is goed op de hoogte van alle ontwikkelingen en weet precies hoe je het totaalplan moet aanpakken. Het project is super snel en goed afgerond#

Tijdens de Sporttafel op het Scheveningse strand 2018 ontmoet Ingrid het bestuur van Blauw Zwart. Gemeente Wassenaar en Rabobank Rob Joosten hebben de club aan Green2live voorgesteld omdat ze al 2 jaar een energiescan op de plank hadden liggen, nemen we hun wensen door. De club had geen interesse om te verduurzamen en voor te financieren. Daarop hebben we een gezamenlijk plan gemaakt onder de voorwaarde dat de clubkas niet wordt aangesproken. In samenwerking met gemeente Wassenaar en Rabobank werkt Green2live haalbaarheidsplan uit. Mede doordat de club haar deuren opent voor de buurt weten we Rabobank Innovationfonds en Fonds11818 kunnen aanspreken. De hele club is klaar voor een gezonde toekomst. 

 

 

#Door de energieke groene energie van Ingrid hebben we grote stappen kunnen zetten om onze sociale sportclub te verduurzamen. We hebben meer kunnen doen dan mogelijk hadden gehouden. Zoals dakrenovatie, nieuwe omheining, tribune opgefrist en nieuwe kleedkamers. We zijn heel blij dat Green2live ons helpt om de club klaar te maken voor een gezonde toekomst#

We zijn gestart in 2019 met alle 14 tennisbanen te voorzien van dynamische led verlichting . Aansluitend zijn in 2020 enkele zonnepanelen op het clubhuis gelegd. Nu wordt het clubhuis duurzaam gerenoveerd in het voorjaar 2021 wordt monumentaal dubbel glas en dakisolatie uitgevoerd. We gaan verder met verfraaien van ons mooie groene club.

 

 

 

"Ingrid heeft HLTC Leimonias enorm geholpen bij het verkrijgen van rijks e gemeente subsidie voor de verduurzaming en verbeteringen van ons prachtige park en clubhuis. Dit resultaat is tot stand gekomen door Ingrids kennis van zaken, doortastendheid en netwerk maar zeker ook door haar gevoel voor humor, no nonsense aanpak en drive om resultaat voor haar klant te behalen. Leimonias is verheugd dat haar plannen nu gerealiseerd worden en kijkt uit naar de verdere samenwerking met Ingrid in het afrondingproces!"

Start met plan voor hockeyveld led verlichting. Hoofdveld voorzien van wedstrijd led verlichting en vervanging twee masten. Compleet dak renovatie en renovatie clubhuis. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Green2live heeft ons fantastisch geholpen bij de verduurzaming van Groen-Geel.#

Sociale altetiek vereniging AV Sparta Den Haag zet haar deuren open voor Special Olympics. Na drie jaar voorbereiding is de vereniging de eerste energie-neutrale atletiek vereniging van Nederland. Eerst is de nieuwe atletiekbaan aangelegd in combinatie met dynamische led verlichting. Daarna zijn de kleedkamers grondig gerenoveerd en is het complete dak van zowel het clubhuis als de kleedkamers benut voor verduurzaming. Met 140 zonnepanelen wordt onze hele energie groen opgewekt. In combinatie met de natuurlijke koeling van het groene dak hebben de zonnepanelen 5% hoger rendement. Op de bestuurskamer ligt alleen een groendak welke dient als natuurlijke airco en gaat de hittestress in de zomer tegen. 

Penningmeester AV Sparta Den Haag

De hockeyverenigingen HDM, HGC en Klein Zwitserland hebben in samenwerking met Gemeente Den Haag een toptrainingsfaciliteit gerealiseerd om toptalenten uit de Haagse regio een extra trainingsplek te bieden in het High Performance Top Training Centre.

Hiervoor is door de drie hockeyclubs de aparte stichting opgericht onder de naam “Let’s stick together” LST070.

#We zijn volledig ontzorgd, ons hele dak is optimaal benut om onze eigen groene energie op te wekken#