Bewoners en wijkinitiatief

 

Wil je met bewoners de wijk vergroenen met ontstening van grijze tuinen naar klimaat-adaptieve tuinen, groene daken en regenton acties, dan ben je bij ons aan het goede adres. Green2live organiseert de activiteit op locatie of on-line met meerdere stakeholders. In 2020 zijn de acties op locatie aangepast naar het enthousiasmeren met een online ‘GroeneDakenJacht’. Ook organiseren wij online webinars met straat-aanpak voor gemeenten. Voorjaar 2022 werken we samen met de gemeente Den Haag om drie wijken alle daken te benutten, Belgisch Park, Bezuidenhout en Bomen en Bloemenbuurt. Ook in de gemeente Noordwijk zijn we gestart met groene daken en regenton wijkactie Boerenburg.

Green2live helpt veel sportclubs en bewoners om plannen echt uit te voeren, wij houden van deze hands-on mentaliteit.
GEMEENTE DENHAAG

Nieuw wijkaanpak doe-het-zelf of aangelegd groendak

Totaal aanpak groentedaken actie in Duinoord. Samen met bewoners vergroenen we de daken in de wijk. We zijn gestart met een webinar eind juni 2021 en een informatie stand in de wijk om alle bewoners te informeren en inspireren. Daarna hebben al 80 bewoners zich ingeschreven voor onze collectieve actie. Inmiddels is er 1.500 m2 groendak bijgekomen met een wateropvang van 30.000 liter. De Green2live wijkaanpak is erg succesvol en wordt in 2022 in 5 wijken en 3 gemeentes uitgerold. De hele organisatie en actie inclusief alle subsidies voor de bewoners wordt verzorgd.

"Wij houden van deze hands-on aanpak en mentaliteit. Nu krijgt de vergroening in onze wijk vleugels."
Bewoner
Duinoord
SCHILDERSWIJK WIJKACTIE

Regentonactie op maat in samenwerking met Duurzaam Den Haag

Om de geveltuintjes en eigen planten te bewateren heeft Green2live in samenwerking met bewoners en Duurzaam Den Haag een mooie regentonactie georganiseerd met verschillende regentonnen ook geschikt voor het balkon of kleine tuintjes. Heel mooi om die blije gezichten te zien! 

Info: regenton@Green2live.net

"Wat fijn dat we mee mochten doen met deze gave regentonactie."
Bewoner
Jacobahof
WIJKBERAAD VRUCHTENBUURT

106 Regentonnen Vruchtenbuurt corona proof click&collect

Green2live heeft een succesvolle regentonactie georganiseerd samen met het wijkberaad en groenteam. We hebben de regentonnen geleverd en de subsidie verzorgt. Voor de wijk hebben we een kleine regenton voor het balkon en grote regenton voor in de tuin gekozen. Voor deze fijne samenwerking gaf Green2live het wijkberaad een regenton en hangbaskets voor de vrijwilligers. Eind oktober 2020 is deze actie coronaproof georganiseerd met click & collect. Wat een gezellige  dag was dit.   

Info: regenton@Green2live.net

"Wat ben ik blij net op tijd te hebben gereageerd op deze wijk regentonactie."
Bewoner
Vruchtenbuurt
HCC Groen-Geel

CO2 reductie Fokker-terminal maatschappelijke verduurzaming i.s.m. Green2live en Klimaatfonds

Het haalbaarheidplan en de uitvoering van traditionele verlichting bij HCC Groen-Geel naar sportveld led-verlichting heeft Green2live verzorgd. Klimaatfonds heeft dit project ondersteund en Fokker-terminal heeft haar CO2 footprint hiermee verlaagd WIN-WIN voor alle partijen.

"Wat een mooie samenwerking weer en een goed resultaat."
HELEEN WEENING
Directeur Duurzaam Den Haag
GROENEDAKENJACHT Den Haag

GroeneDakenjacht Regentesse- en Koningsplein

Green2live heeft een in samenwerking met Duurzaam Den Haag een groene daken jacht georganiseerd voor bewoners. Rooftop Revolution heeft de dakenkaarten gemaakt, Green2live heeft de webinar gegeven en Kopgroep 2030 heeft de bewoners betrokken. We hebben leuke reacties van bewoners die actief met hun dak aan de gang zijn gaan. Vooral de fietsenmaker die zelf eerst het grind heeft verwijderd en wij aansluitend met GroeneDakenDenHaag het groene dak hebben aangelegd > zo leuk!

"Tijdens het flyeren: waar kan ik een groendak bestellen. Leuk zeg dat jullie dit in onze wijk doen."
OUD Katholieke PAROCHIE

1e duurzame parochie Den Haag

Green2live heeft een haalbaarheidsplan gemaakt voor het verduurzamen van monumentale parochie Den Haag. Alle verlichting in de parochie en armaturen zijn vervangen door ledverlichting. Het dak is benut met 75 zonnepanelen.  Het dak van de pastoor is volledig duurzaam gerenoveerd met nieuwe dakbedekking, groendak en zonnepanelen. Dit project is ondersteund door het Klimaatfonds.

"Ingrid heeft ons fantastisch geholpen om ons monumentaal pand te verduurzamen."
BIZ WINKELGEBIED BELGISCH PARK

CIRCULAIRE VOEDSELSTRAAT

Samen met bewoners werken we aan het duurzaam maken van onze wijk. Deels als enthousiaste bewoner en als ondernemer en sponsor vanuit Green2live. We werken met enthousiast groep bewoners om iedereen keer nieuwe mooie groene stappen te zetten.  

De tien eetbare bankjes en boomspiegels zijn goed voor ons en voor de biodiversiteit. De bankjes zijn geadopteerd door winkeliers en bewoners. Ze worden bewatert met de regenwater van de eigen regentonnen.  Green2live heeft de regentonnen met bovenop plantjes geleverd en de subsidies verzorgt. Samen met de winkeliers en bewoners zijn de regentonnen geplaatst. Er volgen nog meer activiteiten hou ons in de gaten.

Groen dak zonnepanelen Nieuwe Parklaan Belgisch Park Den Haag
GREEN2LIVE WIJKACTIE

Cool & Energiek Den Haag

Voor alle bewoners uit Den Haag verzorgt Green2live groendak in combinatie met zonnepanelen. Het groendak en de zonnepanelen worden gerealiseerd. Alle subsidies worden door ons verzorgt.

Info: Cool&Energiekdenhaag@green2live.net

Resultaat