Green2live duurzaamheid partner Hockeyclub Rotterdam adopteert 16 zonnepanelen

Foto Rene Oudshoorn – Green2live op haar eigen dak

Zonnetjes HCR is nieuwe duurzaamheid partner Ingrid Vogels

De club kent al vele zonnetjes. Van teamadopties en zakelijke donaties tot een succesvolle Munten voor Punten-actie: HC Rotterdam zet massaal de schouders eronder om zonnepanelen op het dak te krijgen. Vandaag staat één van deze toppers even extra in de schijnwerper: Ingrid Vogels. Zij zet zich met haar bedrijf Green2Live in voor een duurzame hockeyclub.

Green2live wie is dat?

In 2013 werd Ingrid Vogels verliefd op het vergroenen van daken. Ze besloot Green2Live op te richten, waarmee ze al talloze bedrijven en gemeentes heeft geholpen met het realiseren van verduurzamingsplannen. Zelf actief op sportverenigingen, zag ze dat ook daar veel te halen viel. “Dan zat ik in het clubhuis en zag ik dat daar de hele dag de deur openstond. Niemand keek verder ergens naar, dat vond ik zonde,” vertelt Ingrid hierover. Zo is zij gestart met het vergroenen van hockeyclubs: met onder andere ledverlichting langs de velden, duurzame verwarming en watervoorziening en zonnepanelen heeft zij al vele topclubs geholpen én won ze zelfs de KNHB Best Practice Prijs.

Start bij HC Rotterdam

Ongeveer een jaar geleden kwam Ingrid zo ook via ABN-AMRO ‘Club van Morgen’ bij HC Rotterdam terecht. Ze heeft met Green2Live het haalbaarheidsplan van de zonnepanelen uitgewerkt. Zo’n totaalplaatje is vaak nét het duwtje in de rug dat hockeyclubs nodig hebben naar een groenere vereniging, vertelt Ingrid: “Veel hockeyclubs hebben wel de wens om duurzamer te worden, maar weten niet hoe. Energieplannen belanden vaak in de la. Wij gaan dan door waar anderen dan stoppen.” Zo heeft zij geholpen met de aanvraag van subsidies, het bouwplan voor het dak en de levering aan het energienet.

Green2live doneert 16 zonnepanelen

Nu het zonnepanelenplan in volle gang is, wil Green2Live graag nóg meer doen om bij te dragen aan een duurzaam HC Rotterdam. Het bedrijf doneert daarom niet alleen 16 zonnepanelen, maar kijkt zelfs al voorbij dit project: “Dit jaar bestaan wij 10 jaar en om dit te vieren geven wij de club een jaar lang energiemonitoring cadeau. Hiermee geven wij inzicht en advies in het verbruik, om te kijken hoe HC Rotterdam nog verder kan verduurzamen,” aldus Ingrid. Dat vinden wij als club fantastisch, maar Ingrid Vogels wordt er zelf ook blij van:  “Het is mijn passie om sportverenigingen te begeleiden naar een groenere toekomst. Als dat vervolgens echt lukt, vind ik dat zó cool!”

 

 

 

Dit artikel is oorspronkelijke gepubliceerd op HC Rotterdam


Share on facebook
Facebook


Share on twitter
Twitter


Share on linkedin
Linkedin

Share Post:

Stay Connected

More Updates

KSN Surfclub

Hoe verduurzaamt gemeente Noordwijk sportclubs

Sportclubs en sportaccommodaties gebruiken veel energie. De energierekening is dan ook vaak een forse kostenpost en bovendien is het verbruik belastend voor het milieu. Sportverenigingen

BlauwZwart Wassenaar

Duurzaam is niet duur

Sportverenigingen willen graag hun steentje bijdragen aan een duurzame wereld, maar weten niet goed hoe ze dat kunnen financieren. Het blijft daarom vaak bij goede